Vrije tijd

Hoe vind je de goedkoopste hotels van Europa?

Als jij binnenkort binnen Nederland of juist in een ander Europees land een dagje of een weekendje weg wilt gaan, dan is de kans enorm groot dat jij een hotelkamer gaat boeken. Je hebt namelijk wel een plek nodig waar je kan overnachten, want slapen op straat is natuurlijk verboden en daarnaast zeker geen optie voor een prettige vakantie. Als je weinig te besteden hebt of je wilt gewoon op je centen letten, dan is het handig dat jij weet hoe jij de goedkoopste hotels van Europa kan vinden. Hotelkamers kunnen namelijk erg prijzig zijn en kosten soms wel honderden euro’s per nacht. De kosten lopen dus flink op als je meerdere nachten op een hotelkamer moet verblijven. Als jij wilt besparen op de kosten van een hotelkamer, dan is het handig om dit artikel te lezen.

 

Bekijk het aanbod op een boekingswebsite 

Eindhoven hotels maken verlies als hotelkamers niet geboekt worden en daarom proberen ze er op allerlei verschillende manieren voor te zorgen dat zij toch de hotelkamers verhuren, ondanks dat ze daar minder op verdienen. Dit doen ze voornamelijk door hotelkamers op verschillende boekingswebsites te plaatsen. Hier kan je als consument namelijk eenvoudig filteren op prijs, service, maar ook op de reviews die andere personen hebben achtergelaten. Al deze hotelketens moeten tegen elkaar concurreren om zoveel mogelijk hotelkamers te verhuren. Het gevolg hiervan is dat de prijzen enorm zakken en hier kan jij als consument dan weer mooi gebruik van maken. 

 

Boek last minute een hotelkamer 

Zoals je nu inmiddels al weet, doen hotelketens er alles aan om hotelkamers te verhuren ondanks dat ze er minder op verdienen dan normaal. Je kan daarom het beste een hotelkamer pas last minute boeken. Last minute boeken houdt in dat je op het laatste moment een hotelkamer gaat boeken. Hierdoor ben je vaak enorm goedkoop uit, maar er zitten ook risico’s aan verbonden. Zo is de kans aanwezig dat je hotelkamer van een hotel Hamburg goedkoop is, maar de andere diensten van het hotel juist duurder worden. Ook is de kans aanwezig dat er geen hotelkamer meer beschikbaar is wanneer jij van plan bent om last minute een hotelkamer te boeken. Houd er ook rekening mee dat niet iedere hotelketen korting geeft als je last minute een hotelkamer gaat boeken. Als dat het geval is dan is het wel altijd de moeite waard om te onderhandelen over de prijs om te kijken of het mogelijk is om toch wat korting te krijgen.