Vrije tijd

Ga jij binnenkort op vakantie naar India? Laat je dan vaccineren 

Als jij binnenkort met je gezin om vakantie wilt gaan naar India, dan heb je zeker een goede keuze gemaakt. India is namelijk een prachtig land om op vakantie te zijn. India heeft veel schitterende natuur, maar ook zijn er prachtige steden zoals Mumbai en New Delhi. Helaas loopt de gezondheidszorg in India ver achter op de westerse landen waardoor er virussen zijn die gevaarlijk kunnen zijn voor jou en je gezin. Dit komt zeker niet alleen door de slechte gezondheidszorg, maar ook omdat er door de overheid vrij weinig gedaan wordt tegen de vervuiling en dat is doodzonde. Jaarlijks gaan er in India honderdduizenden mensen dood aan virussen die voorkomen of genezen hadden kunnen worden. Als jij binnenkort met je gezin op vakantie gaat naar India, dan is het verstandig om jezelf en je gezin te laten vaccineren. Het is niet verplicht om dit te doen, maar het RIVM raad het wel aan. Door jezelf en je gezin te laten vaccineren, zijn jullie beschermd en kunnen jullie andere mensen ook niet besmetten. 

 

Vaccinatie aanvragen, hoe doe je dat?

Wanneer jij je wilt laten vaccineren omdat jij binnenkort naar India gaat, dan maak jij zeker een verstandige keuze. Door je te laten vaccineren bescherm jij jezelf en anderen tegen vervelende virussen. Een vaccin aanvragen kan je doen via je huisarts, maar soms duurt dit erg lang en daarom kan je het beste een vaccin aanvragen via reisvaccinaties. Dit is een organisatie die zich bezighoudt met het vaccineren van personen die binnenkort op vakantie gaan. Het is wel een commerciële organisatie en dat houdt in dit geval in dat je moet betalen voor de vaccinaties. Vrijwel ieder vaccin is verkrijgbaar bij reisvaccinaties, dus het maakt zeker niet uit of het nou om een vaccinatie hepatitis b of een vaccinatie buiktyfus gaat. 

 

Krijg ik last van bijwerkingen?

Veel mensen willen weten of ze last krijgen van bijwerkingen en dat is natuurlijk vrij logisch. Helaas is het erg moeilijk te bepalen of jij ook last zult krijgen van bijwerkingen, want dit verschilt altijd per persoon. Als jij denkt last te hebben van bijwerkingen, dan kan het zeker geen kwaad om even contact op te nemen met je huisarts. Mocht je last hebben van ernstige bijwerkingen zoals hartkloppingen, tril aanvallen en stekende pijnen in de borst, dan is het belangrijk om direct contact op te nemen met 112. Dit is een bijwerking die extreem zeldzaam is, dus jij hoeft je zeker nergens druk over te maken.