Algemeen

Hoe blijf je actief, ook als je wat ouder wordt?

We worden allemaal elke dag een beetje ouder en daar is niets ergs aan. Wat wel erg is, is al je oud wordt zonder iets te blijven doen. Ieder zo zijn ding, maar je wil toch nog een beetje leven? We snappen dat je niet meer uitgaat tot in de vroege ochtenduren in Amsterdam, maar er is verder nog genoeg te doen. Ook als je ouder wordt, heb je nog enorm veel opties waarmee je actief kunt blijven. Wij vertellen deze opties aan je, zodat ook jij nog lekker op je oude dag iets doen hebt en een beetje fit blijft!

Neem een hond

Een hond stelt je in staat om écht actief te blijven. Als je wat ouder bent, is het goed om regelmatig te wandelen en in de natuur te zijn. Een hond dwingt je hier eigenlijk toe. Een hond moet namelijk worden uitgelaten, een paar keer per dag zelfs. Als je een hond neemt, moet je er wel op letten wat voor hond je neemt. Mocht je wat slechter te been zijn of andere lichamelijke klachten hebben, is het niet aan te raden een hond te nemen die groot is en erg veel beweging nodig heeft. Je kunt lekker met je hond gaan wandelen, maar ook knuffelen, spelen en fietsen zijn opties. Fietsen? Ja! Hoe dan? Nou, met een fietskar voor je hond. Deze bevestig je achter je (elektrische) fiets en je gaat er zo lekker samen op uit. Je beste, loyale maatje neem je overal mee naartoe in een fietskar. Erg gezellig, maar bovenal nog eens gezond voor jullie beiden ook. 

Sporten

Sporten is ook altijd al essentieel geweest, of je nu ouder bent of wat jonger. Het is nodig om in beweging te blijven en sporten stelt je hiertoe in staat. Je hoeft echt niet meer zwaar te gaan gewichtheffen, maar een beetje sporten kan nooit kwaad. Of dit nu een lesje ochtendgymnastiek voor de televisie of in de sportschool is, of een les pilates met je buren; het maakt niet uit. Het gaat om de voordelen hiervan. Je leert nieuwe mensen kennen, je vermindert de kans op ziekten en depressie en ga zo maar door. Dit is toch geweldig? Kijk naar welke sport bij je past en hoe je dit kunt gaan realiseren. Begin rustig aan en bouw het telkens een beetje op als dat goed voelt.