Vrije tijd

Kamperen in de vakantie

Kamperen in de vakantie

Een heerlijk land om naartoe te gaan in de vakantie is Italië. In dit land kan je namelijk op een hele leuke manier de omgeving ontdekken, nieuwe steden zien en lekker eten. Italië is een heel toegankelijk vakantieland om met je gezin naartoe te gaan. Een van de leukste manieren om naar te verblijven is door op een camping te gaan staan met je gezin. Op een camping ontmoet je namelijk heel veel mensen om je heen. Je maakt veel praatjes met iedereen en al helemaal voor kinderen is het makkelijk om vriendjes te maken. Dit gebeurt al helemaal snel als je naar een kindercamping Italië gaat. Deze campings zijn namelijk extra gericht op kinderen. Hierdoor zullen hier ook heel veel gezinnen met jonge kinderen zijn, waardoor je kind al heel snel nieuwe vrienden zal maken. Dit is voor de kinderen natuurlijk heel leuk, maar ook voor de ouders. Er is niks leukers dan je kind lekker zien spelen terwijl je zelf bij de bar naast het zwembad een drankje kan drinken.

 

Kindvriendelijke campings in Italië

In Italië zijn er veel van dit soort campings die extra gericht zijn op kinderen. Hierdoor heb je heel veel keuze. Om te beginnen kan je kiezen naar welke regio in Italië je graag wil gaan. Vervolgens kan je in die regio gaan kijken naar leuke kindvriendelijke campings. De meeste hebben een zwembad, sommige zelf met hele grote glijbanen. Dit is iets waar je op kan letten als je kinderen heel erg van zwemmen houden. Het enige wat sommige mensen als nadeel zien aan Italië is dat het wat verder rijden is. Maar wanneer je van de rit wat leuks maakt en veel onderweg ziet, vliegt de tijd voorbij. Wanneer je wel graag wat dichter bij huis een camping zoekt, is Luxemburg ook een heel leuk land om te kamperen. 

 

Leuke campings in Luxemburg

In Luxemburg zijn verschillende soorten campings, van kleinschalige campings tot grote familiecampings. Bij de meeste campings heb je het gevoel dat je echt midden in de natuur zit. Je kan bij Luxemburgs campings vaak ook vanaf de camping al weg wandelen of lekker op je mountainbike stappen en gaan fietsen in de Ardennen. Vooral als je gezin een beetje sportief aangelegd is, kan dit echt een ideaal vakantieland zijn. Maar ook als je gewoon wil relaxen is het een fijn land om te kamperen. Er zijn namelijk ook campings met faciliteiten zoals zwembaden of huisjes. Waardoor er voor iedereen wel wat leuks te vinden is.