Zakelijk

Is een rechtsbijstandverzekering nodig voor je bedrijf?

Ben je net een eigen onderneming begonnen en zou je soms weleens wat advies kunnen gebruiken? Misschien moet je regelmatig contracten tekenen waarvan je niet helemaal weet of deze wel in jouw voordeel zijn. Ook kan het zijn dat je klachten van klanten krijgt of dat je in de clinch komt te liggen met leveranciers. In al deze gevallen zou je veel kunnen hebben aan een goede jurist. Een jurist moet echter ook betaald worden en als ondernemer zit je vaak niet op extra kosten te wachten. Betekent dit dat je het dus allemaal maar op eigen houtje moet uitzoeken? Uiteraard niet. Het betekent alleen dat je eens kunt gaan kijken of een rechtsbijstandsverzekering afsluiten een interessante optie voor je zou kunnen zijn.

Een rechtsbijstandsverzekering om gedegen advies te krijgen

Als ondernemer krijg je vaak veel voor je kiezen en het is geen wonder dat er dan dingen misgaan. Vandaar dat het goed is om maatregelen te nemen, zodat je sterker in je schoenen komt te staan. Een rechtsbijstandverzekering is dan een goede keus. Je kunt met dit pakket namelijk altijd een jurist in de arm nemen die naar jouw probleem zal kijken. Het voordeel van een jurist inhuren via een verzekering, is dat je niet bang hoeft te zijn dat je voor torenhoge kosten komt te staan. Je verzekeraar betaalt namelijk de kosten die de jurist maakt, zodat je niet bang hoeft te zijn dat een klein, juridisch geschil met een klant een zware wissel zal gaan trekken op je balans. Je kunt bij het afsluiten van je verzekering kiezen uit een aantal specialismen waar je gebruik van wilt maken. Kijk even goed welke het beste aansluit bij jouw branche zodat je het onderste uit de kan van je verzekering kan halen.

Wat kan een jurist precies voor je betekenen bij een geschil?

Wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten, kun je een jurist in de arm nemen op het moment dat er een geschil is ontstaan. Het is verstandig om alle bewijsstukken aan je jurist te overhandigen op het moment dat jullie samen aan een probleem moeten gaan werken. De jurist kan dan nalopen of de gemaakte afspraken wettelijk correct waren of dat er zaken in het contract zijn opgenomen die niet zuiver zijn. Vervolgens kan de jurist een brief opstellen voor de tegenpartij waarin alle punten benoemd worden. Vaak kun je op deze manier al tot een oplossing komen. Is dit niet het geval, dan kun je ook een gesprek aanvragen met de tegenpartij en de jurist. Mocht er geen enkele ruimte zijn om tot een oplossing te komen, dan kun je de zaak ook voorleggen aan de rechter. De jurist zal je dan helpen om de zaak zo goed mogelijk voor te bereiden.

Je verzekeringen kun je afschrijven in je boekhouding

Wanneer je bang bent dat je verzekeringen een zware wissel gaan trekken op je balans, is het goed om te weten dat je een deel van je premie mag aftrekken van de belasting. Je maakt deze kosten namelijk voor je bedrijf en dus kun je deze ook opvoeren als onkosten. Op die manier betaal je niet alleen weinig voor je verzekering, maar laat je ook zien dat je jezelf als ondernemer serieus neemt. Een klant zit namelijk ook niet te wachten op juridische geschillen en wanneer je kunt laten zien dat je een jurist achter de hand hebt, zal dit altijd een goede indruk op je klanten / partners maken. Kijk daarom even op de site van je verzekering om te zien hoe je vandaag nog een goede polis kunt afsluiten.