Algemeen

Bezoek de iconische Big Ben

Londen is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur, met talloze bezienswaardigheden die wachten om ontdekt te worden. Van historische monumenten tot bruisende wijken, er is voor elk wat wils. Deze gids neemt je mee langs enkele van de meest iconische plekken in Londen en biedt inzicht in wat je kunt verwachten tijdens je bezoek.

Big Ben is wellicht een van de meest herkenbare symbolen van Londen. De klokkentoren, officieel de Elizabeth Tower genoemd, staat naast het Palace of Westminster en torent hoog boven de stad uit. De bel in de toren, die daadwerkelijk Big Ben heet, heeft sinds 1859 vele generaties aangekondigd met zijn karakteristieke klokkenspel. Het is een must-see voor elke bezoeker van Londen.

Bij een bezoek aan Big Ben kun je ook het omliggende gebied verkennen. Het Palace of Westminster, waar het Britse parlement zetelt, biedt een indrukwekkend voorbeeld van gotische architectuur. Hoewel toegang tot de Elizabeth Tower beperkt is, kun je deelnemen aan rondleidingen door het parlement en meer te weten komen over de fascinerende geschiedenis en werking van de Britse regering.

Als je in de buurt bent, neem dan ook even de tijd om langs de oevers van de Theems te wandelen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op Big Ben en de Houses of Parliament, vooral bij zonsondergang wanneer het gebouw schitterend verlicht is. Vergeet niet om enkele foto’s te maken om deze iconische plek vast te leggen.

Geniet van het uitzicht vanaf de london eye

Voor een adembenemend uitzicht over Londen moet je absoluut een ritje maken in het reuzenrad in Londen, beter bekend als de London Eye. Dit enorme reuzenrad biedt een panoramisch uitzicht over de stad en is een van de populairste attracties in Londen. Met een hoogte van 135 meter was het jarenlang het hoogste reuzenrad ter wereld.

Een ritje in de London Eye duurt ongeveer 30 minuten, waarbij je langzaam omhoog klimt en vervolgens weer afdalen terwijl je geniet van het uitzicht. Op een heldere dag kun je tot wel 40 kilometer ver kijken. Het is een geweldige manier om iconen zoals de Big Ben, St. Paul’s Cathedral, en zelfs Windsor Castle in de verte te zien.

De London Eye biedt ook verschillende ticketopties en ervaringen aan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een privé-cabine of een champagne-ervaring voor een extra speciaal tintje. Vergeet niet om je tickets van tevoren te boeken om lange wachttijden te vermijden.

Ontdek de geschiedenis in de tower of london

De Tower of London is een andere historische parel die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Londen. Deze imposante burcht werd oorspronkelijk gebouwd door Willem de Veroveraar in 1066 en heeft sindsdien gediend als koninklijk paleis, gevangenis, arsenaal en zelfs dierentuin. Tegenwoordig is het vooral bekend als de bewaarplaats van de Britse kroonjuwelen.

Bij een bezoek aan de Tower of London kun je deelnemen aan rondleidingen door Yeoman Warders, ook wel bekend als Beefeaters. Zij geven boeiende verhalen en anekdotes over de rijke geschiedenis van deze burcht. Een hoogtepunt is zeker het bekijken van de kroonjuwelen, waaronder de beroemde Imperial State Crown en de Koh-i-Noor diamant.

Bewonder de kroonjuwelen

De kroonjuwelen zijn zonder twijfel een van de grootste trekpleisters van de Tower of London. Deze kostbare verzameling symboliseert meer dan 800 jaar monarchie en bevat enkele van ‘s werelds beroemdste edelstenen. De tentoonstelling omvat kronen, scepters, orbs en andere ceremoniële objecten die nog steeds worden gebruikt tijdens belangrijke staatsceremonies.

Het veiligheidsniveau rondom deze schatten is enorm hoog, en ze worden bewaard in speciaal ontworpen vitrines met dikke glazen panelen. Bezoekers worden op een bewegende loopband door de tentoonstelling geleid om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende tijd heeft om deze schitterende juwelen te bewonderen zonder dat er opstoppingen ontstaan.

Wandel door de straten van covent garden

Covent Garden is een charmante wijk in het hart van Londen die bekend staat om zijn levendige markten, straatartiesten en unieke winkels. Deze historische markt dateert uit de 17e eeuw en was oorspronkelijk een fruit- en groentemarkt. Tegenwoordig vind je er boetieks, restaurants en cafés die samen een bruisende sfeer creëren.

Een wandeling door Covent Garden biedt tal van verrassingen. Naast het bewonderen van de prachtige architectuur kun je genieten van optredens door getalenteerde straatartiesten die variëren van muzikanten tot acrobaten en magiërs. De markt zelf biedt een breed scala aan producten, van handgemaakte sieraden tot vintage kleding en kunstwerken.

Covent Garden herbergt ook verschillende culturele instellingen zoals het Royal Opera House. Hier kun je genieten van wereldklasse opera- en balletvoorstellingen in een schitterend theater met rijke geschiedenis. Of neem gewoon plaats op een terras met een kop koffie en observeer het levendige tafereel om je heen.

Voel de sfeer in het bruisende piccadilly circus

Piccadilly Circus is vaak vergeleken met Times Square in New York vanwege zijn levendige sfeer en felverlichte reclameborden. Dit beroemde plein ligt in het hart van West End en is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel toeristen als locals. De energie hier is aanstekelijk, vooral ‘s avonds wanneer de neonlichten het plein verlichten.

Een centraal punt op Piccadilly Circus is de Shaftesbury Memorial Fountain met het standbeeld van Eros bovenop. Dit standbeeld staat symbool voor liefde en mededogen en is een geliefde ontmoetingsplek voor bezoekers. Rondom het plein vind je talrijke theaters, winkels en restaurants die bijdragen aan de levendige atmosfeer.

Bovendien ligt Piccadilly Circus dicht bij andere beroemde Londense attracties zoals Leicester Square, Regent Street en Soho. Het is dus gemakkelijk om vanuit hier verder te verkennen en nog meer van wat Londen te bieden heeft te ontdekken.