Vrije tijd

Fietsen: snel door de stad

Het wordt steeds drukker in Nederland. En dit zie je maar al te goed terug in het verkeer. Na twee stille jaren door de Coronacrisis, gaat het nu weer helemaal de verkeerde kant op met het aantal files. Ook in de stad neemt de drukte toe. Lange rijen auto’s wachten voor rode stoplichten, parkeerplaatsen zijn moeilijk te vinden en bovendien ook nog eens vreselijk duur en alle eenrichtingsverkeersborden maken het zoeken naar je bestemming er ook niet makkelijker op. Dat moet toch anders kunnen? Dat kan ook. Even een fiets kopen en je bent verlost van al deze ellende. Fietsen door de stad scheelt je een hoop tijd, je kunt je fiets makkelijk kwijt en als je eens een keer verkeerd rijdt, is het een kwestie van omdraaien en weer terug rijden. Los daarvan is fietsen ook nog eens gezond en bespaar je jezelf een avondje sportschool. Nederland is een fietsland en heeft een goed netwerk aan fietspaden, ook in de steden. Dus wat let je om een de auto te laten staan?

Fiets kopen: makkelijk online

Een goede fiets kopen vergt wel even wat tijd. Je moet goed uitzoeken welke fiets bij je past. Het aanbod aan fietsen is namelijk groot. Gelukkig kun je online veel uitzoeken en goed nagaan welke fiets het beste bij je past. Laten we even teruggaan naar het fietsen door de stad. Fietsen door de stad vraagt een lichte, behendige fiets waar je makkelijk van af kan stappen en die wellicht ook nog wat aan bagage mee kan nemen. Je hebt speciale stadsfietsen in allerlei soorten en maten. Maar als je je fiets voor andere doeleinden gaat gebruiken dan moet je een andere soort fiets kopen. Stel je hebt veel bagage mee te nemen, of een kind achterop. Dan ga je voor een stevige en robuuste transportfiets. Die zijn voorzien van de mogelijkheid om zowel voor als achter bagage mee te nemen. De fietsen zien er aanmerkelijk steviger uit dan bijvoorbeeld de wendbare stadsfiets, het is duidelijk dat ze veel kunnen dragen.

Even proberen

Veel online fietsenwinkels bieden ook de mogelijkheid om de door jou uitgekozen fiets toch uit te proberen bijvoorbeeld in een winkel of door langs te komen. Het is raadzaam om altijd een testrondje te maken. Want een fiets is een flinke investering en het is belangrijk dat je er echt lekker op fietst. Je moet er tenslotte jaren mee door. Dus kortom: een fiets kopen? Zeker doen, maar kijk even goed welke voor jou ideaal is!