Algemeen

Als fietser aangereden, wat nu?

 

Ben je als fietser aangereden? Als fietser sta je vaak bloot aan veel gevaar en dat is ook erg logisch. In het verkeer zijn er veel gevaren en als fietsen ben je bijna nooit veilig. Gevaar zit in een klein hoekje en de kans is groot dat jij een ongeluk krijgt. Wanneer je door een auto aangeraden wordt, is dit natuurlijk erg vervelend. De kans is groot dat je letsel krijgt en dit komt doordat je weinig bescherming hebt. Letsel kan zo erg zijn dat je zelfs naar het ziekenhuis moet voor een behandeling. In ieder geval heb je altijd recht op een schadevergoeding van de aansprakelijke. Het is van belang dat je een schadevergoeding krijgt, want de kans is groot dat je veel schade hebt. Er kan schade aan je fiets zitten, maar je kleding en je telefoon kunnen ook stuk zijn. Hoe krijg je deze schadevergoeding? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Bewijzen

Om de schadevergoeding te krijgen, is het heel belangrijk om de aansprakelijkheid van de tegenpartij te bewijzen. Het bewijzen van de aansprakelijkheid is erg moeilijk en je moet hiervoor bewijsmateriaal hebben. Dit begint al op het ongeluk zelf en je moet foto’s maken van jouw schade. Dit kan schade aan de fiets zijn, maar natuurlijk ook de schade aan jouw kleding. Het is erg belangrijk om alle bewijsmaterialen te hebben, maar ook eventuele getuige. Een getuige heeft waarschijnlijk gezien wie de aansprakelijke is van het ongeluk en hier hecht de rechter veel waarde aan. Noteer daarom de contactgegevens van de getuige, zodat je altijd contact kan opnemen. Daarnaast moeten alle schadeposten in kaart worden gebracht, zodat de hoogte van de schadevergoeding bepaald kan worden.

Schade letsel advocaat

De verzekeraar van de tegenpartij werkt vaak niet mee en hierdoor kan het lang duren voordat je een schadevergoeding krijgt. Het is in dit geval erg belangrijk om een schade letsel advocaat in te schakelen. Deze advocaat kan je goed helpen met het krijgen van de schadevergoeding en vaak werkt dit effectief. De schade letsel advocaat verzameld alle bewijzen en bepaald ook de hoogte van de schadevergoeding. Wanneer dit bekend is kan de schade letsel advocaat onderhandelen met de verzekeraar van de tegenpartij. De kans is dan groot dat de verzekeraar toch uitbetaald en dat is natuurlijk erg handig wanneer je het snel nodig hebt.