Zakelijk

Waar kun je in beleggen?

Als je een beetje het nieuws volgt, heb je vast wel gezien dat de financiële wereld er niet best voor staat. De torenhoge inflatiecijfers vliegen je om de oren en volgens velen ligt een beurscrash op de loer. Je denkt vast ‘Oh, uit die financiële wereld moet ik voorlopig even wegblijven.’. Niets is echter minder waar. Ze zeggen wel eens dat de grootverdieners gemaakt worden wanneer niemand wil beleggen. De mens heeft namelijk de gewoonte om te handelen op gevoel. Wil iederee beleggen? Dan is de kans groot dat de bubbel binnenkort gaat knappen. Op een torenhoge prijs heb je ingekocht en je geld? Dat kun je gedag zeggen. Tegenovergesteld is hetzelfde waar; als niemand wil beleggen, dan gaan de prijzen waarschijnlijk weer stijgen. Zie het als een sale, een aanbieding. Je moet dan wel een plan hebben en stalen ballen. Waar je dan de keuze uit hebt om in de beleggen? Dat lees je hier. 

Aandelen

Aandelen zijn zo ongeveer de meest bekende vorm van een beleggingsinstrument. Dit komt omdat aandelen bekend zijn bij het grote publiek in vele vormen. De eerste vorm van publiekelijk kunnen beleggen in aandelen begon in ons kleine kikkerlandje met de VOC. Daarna is het al snel verspreid over de hele wereld en is intussen Amerika een van de grootste markten voor aandelen. Je koopt een stukje van een bedrijf tegen een bepaalde prijs. Afhankelijk van het type aandeel kun je profiteren van eventuele uitgekeerde dividenden, maar je kunt altijd profiteren van koersstijgingen en dalingen. Je moet wel een keuze maken tussen de verschillende aandelen brokers, bijvoorbeeld Plus500. Voor een Plus500 review kun je klikken op de link. 

Indexfondsen

Aandelen zijn de bekendste vorm en indexfondsen combineren eigenlijk die aandelen. Ze zijn een pakket van aandelen en hier kun je dus iets van kopen. Je koopt eigenlijk een mandje met een deel van alle aandelen. Welke aandelen dat zijn, is afhankelijk van het indexfonds. Zo heb je de bekende Dow Jones, de S&P500, de NASDAQ en natuurlijk onze bloedeigen AEX! 

Crypto

Crypto is langzaamaan steeds bekender aan het worden. Crypto wordt door velen gezien als een uitweg van het bankensysteem. Weg met de centrale machten die het toch alleen maar verzaken hun taak goed uit te oefenen. Daarnaast is het erg volatiel, dat resulteert in het feit dat in het handelen hierin enorme rendementen (en verliezen) uit voort kunnen vloeien.