vignet
Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

Matroos editie

De Matroos editie is er speciaal voor gezinnen die op zoek zijn naar meer plezier en meer variatie aan de eettafel. Daag je kind(eren) spelenderwijs uit nieuwe smaken te ontdekken.

Samen met jouw kind(eren) kruip je een aantal weken in de huid van een piratenbemanning. Jullie gaan op ontdekkingsreis en veroveren landen door het uitvoeren van creatieve, uitdagende maar vooral ontzettend lekkere voedingsopdrachten. Zo maken jullie groene zeeslangen van druiven en coole kikkers van erwtjes. Het spel speel je tijdens een eetmoment. Speel het spel daarom op momenten dat het daadwerkelijk invulling kan geven aan ontbijt, lunch, avondeten of tussendoortje. De opdracht: verover 17 landen over de hele wereld.

De matroos editie is ook zeer geschikt om te spelen in groepen. 

  • Spelhandleiding
  • 15 ontdekkingskaarten (recepten)
  • 2 ontdekkingskaarten (special) 
  • Wereldkaart + vlaggen

Hoe werkt de Matroos editie?

Stap 1: Speel de ontdekkingskaart

Lees op de ontdekkingskaart welke piratenopdracht je gaat doen. Volg alle stappen en speel de opdracht uit. Jullie ontdekkingsreis start in Nederland (zie voorbeeld). Verder op reis kom je ook beren, coole kikkers en schatgravers (krabben) tegen. 

Stap 2: Verover het land

Als je een ontdekkingskaart hebt voltooid, heb je een nieuw land ontdekt en veroverd. Plak op de wereldkaart een vlag op het veroverde land. 

Stap 3: Verover de wereld

Als je de eerste ontdekkingskaart hebt gespeeld, ga je verder naar de volgende ontdekkingskaart aan de ring. Voltooi alle 17 ontdekkingskaarten. 

Stap 4: Word kapitein!

Alle landen veroverd? Gefeliciteerd! Nu ben je een echte kapitein. Speciaal voor alle kapiteins is er een kapiteinsdiploma.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.
Niet akkoord Akkoord