vignet
Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

Kapitein editie

De Kapitein editie is er speciaal voor gezinnen die de strijd aan tafel willen doorbreken. Verleid je kind spelenderwijs om nieuwe producten te proeven en gevarieerd te eten. Strijd maakt plaats voor gezelligheid!  

Samen met jouw kind(eren) kruip je in de huid van een piratenbemanning. Jullie gaan op ontdekkingsreis en veroveren de wereld door het uitvoeren van creatieve, uitdagende maar vooral ontzettend lekkere voedingsopdrachten. Zo maken jullie groene zeeslangen van druiven en een coole kikkers van erwtjes. Onderweg verdien je goudstukken waarmee je kan sparen voor een beloning.

De opdracht: verover de hele wereld en word kapitein!

  • Spelhandleiding 
  • Piratencontract
  • 15 schatkaarten
  • 45 ontdekkingskaarten
  • Beloningskaartjes
  • Goudstukken + verzamel schatkistje
  • Wereldkaart + vlaggen 

Hoe werkt de Kapitein editie?

Het spel speel je tijdens een eetmoment. Je speelt het 3 maal per week gedurende een aantal weken achter elkaar. Wekelijks speel je 1 schatkaart uit, welke vertegenwoordigd is door alle typen maaltijden. Speel het spel daarom op momenten dat het daadwerkelijk invulling kan geven aan ontbijt, lunch, avondeten of tussendoortje.

Stap 1: Piratencontract en beloningskaartjes

Voordat je als piraat op ontdekkingstocht gaat, vullen jullie eerst het piratencontract in. Ook spreek je af wat de beloningen zijn voor het verdienen van goudstukken.

Stap 2: Trek een schatkaart

Trek een willekeurige schatkaart van level 1 en bekijk welke route je moet volgen. Als ouder vind je in de ouderhandleiding de bijbehorende informatie per schatkaart, zoals de boodschappenlijstjes. 

Stap 3: Speel de bijbehorende ontdekkingskaart

Wanneer jij als piraat de schatkaart trekt die op het plaatje staat, ga je als eerste de ontdekkingskaart Nieuw Zeeland spelen. Voer de opdracht Groene Zeeslangen uit en verover zo Nieuw-Zeeland. Verder op reis kom je ook beren, coole kikkers en een piratenschip tegen. 

Stap 4: Verdien goudstukken

Als je een piratenopdracht hebt gedaan, verdienen jullie goudstukken. Iedere piraat die meespeelt verdient 1 goudstuk per opdracht. Samen doen jullie alle verdiende goudstukken in het schatkistje, waarmee jullie sparen voor een afgesproken beloning.

Stap 5: Prik een vlag in het veroverde land

Wanneer je klaar bent met een ontdekkingskaart, heb je een nieuw land ontdekt. Dit betekent dat je op de wereldkaart mag laten zien dat je het land veroverd hebt door een vlag in het land te steken.

Stap 6: Verover de hele wereld!

Als je de eerste ontdekkingskaart hebt gespeeld, ga je verder naar de volgende ontdekkingskaart op de route. Voltooi alle 45 ontdekkingskaarten. 

Verover de wereld en word kapitein! 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.
Niet akkoord Akkoord